Karşısındaki Karşı Askerler, Birinci Dünya Savaşında Siperlerde Gerçekten Değişen Hediyeler mi?



Gerçekte, Birinci Dünya Savaşı'nın siperlerinde karşıt taraftaki askerler, bu tür davranışlar normdan uzak olmasına rağmen, siperlerde hediyeler alışverişinde bulundu. 1914'teki resmi olmayan Noel Ateşi sırasında en önemli hediye alışverişi olayları meydana gelmişti , ancak diğer örnekler, çağın askerleri ve tarihçileri Seo uzmanı tarafından belgelenmişti. Düşmanlarla armağan etme fikrini modern dünyadaki bazı insanlar için tuhaf görünse de, o zamanlar Avrupa'da hâlâ çok canlı olan şatafatlı ve soylu savaş geleneklerinin bir sonucu olarak görülüyordu.

Birinci Dünya Savaşı, askerlerin uçaklara, savaş makinelerine ve savaş meydanındaki muhalif taraflar arasındaki mesafeyi yaratan diğer araçlara erişmeye başladıkça, savaşın doğasında radikal bir geçişe işaret etti. Savaş alanı teknolojisindeki ilerlemeler, düşmanların birbirlerine daha büyük Seo hizmeti kayıplar verebileceği ve bu tür kayıpların askerler ile savaşan olmayanlar arasında ayrım yapmadığı anlamına geliyordu. Bu, sıradan askerler arasında, özellikle de siperlerin acımasız ortamında, büyük bir karışıklığa ve strese neden oldu.

ilan
Siperlerde hayat çok belirsizdi. Hendek savaşı, bir pozisyonun kazılması ve tutulması ve en sonunda tipik olarak kısa bir mesafe olan düşmanın konumunun üstesinden gelmeyi umuyor. Eğer bir görev başarılı olursa, kazanan taraftaki askerler, kontrol ettikleri bölgeyi genişleterek öteki siperleri işgal edecekler; eğer olmasalar bile, kendi siperlerine geri dönsünler, çoğu zaman ölü ve yaralı askerler bırakıyorlar ve hiçbir insanın arazisi üzerinde, düşman hendekleri arasındaki arazinin gerisinde kalan çok sayıda teçhizat bırakıyorlardı. Koşullar göz önüne alındığında, askerlerin siperler sırasında armağan ederken, ortak sefaletlerini fark etmelerini neden tercih ettiklerini görebilirsiniz.

Askerler siperlerde hediyeler alışverişinde bulunduklarında, genellikle düşük seviyeli askerlerdi. Bazı askerler ara sıra savaş sırasında düşmanlarının siperlerine, bazen de dostça notlara, yiyecek, içecek ve başka hediyeler hediye ettiler. Bu değişimlerin arkasındaki fikir diplomatik olmaktan uzaktı; askerler muhtemelen birbirlerine ulaşmak istediler çünkü çok ortak olduklarını gördüler. Tahmin edilebileceği gibi, yüksek komuta bu tür değişimlere ciddi biçimde kaşlarını çatmıştı, ancak dönemsel hediye değişimleri ve düşmanın yararı için ortaya konan müzikal performanslar gibi olayları bile durdurmak güçlüydüler.

Siperlerde armağan eden askerlerin en dikkate değer örneği, 1914 yılında, Alman ve İngiliz askerlerinin Noel arifesinde gayri resmi bir ateşkes ilan ettikleri zaman meydana geldi. Başlangıçta, Noel Truce, iki tarafın da diğerine ateş edemeyeceği anlayışıyla ölüleri taşımak ve gömmek için kullanıldı. Ancak askerler, alkol ve Noel kekleri gibi hediyelik eşya alışverişinde bulunmaya, mevsimsel selamlaşmalara imza atmaya ve Noel şarkılarını söylemeye ve hatta bir insanın topraklarında bir Noel ağacını bile kurmaya başladılar. Birkaç alanda, karşıt taraflar oyun oynamak, sosyalleşmek ya da grup halinde şarkı söylemek için bir araya geldiler.

Noel Truce, bazı bölgelerde ocak ayında sürdü. Bu sırada askerler, yüksek komutanlıktan vazgeçmelerine rağmen düzenli olarak siperlerde hediyeler alışverişinde bulundular. Birinci Dünya Savaşı'nın bu küçük bilinen olayı, insanlar hakkında ilk öğrendiklerinde genellikle sürpriz, kafa Kurumsal seo karışıklığı ve zevk kaynağıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Vücudu Boşluklarının Farklı Türleri Nelerdir?

Bazal Sarnıcı nedir?

İnsan Vücudu Diyagramı Nedir?