İzlanda liken özellikleri
İzlanda likeninde, onyedinci
yüzyılın ortalarına kadar tanınmayan birkaç Seo uzmanı tıbbi özellik vardır, ancak günümüzde bu çok
popülerdir.
İzlanda liken özellikleri
1 İzlanda Liken
2 Kökeni
3 özellikleri
İzlanda'da 4 aktif madde
liken
5 Tıbbi kullanımları ve
İzlanda liken özellikleri
6 Dış Kullanım
7 Kontrendikasyonlar
Bu aileye aittir: likenler
(parmeliaceae).
Bilimsel adı: Cetraria
islandica L.
terimi, Cetraria: Latin
türetilen Cetra şekline referans olarak anlamı "küçük kalkan" - izole
saplarının ucunda bulunan koyu kahverengi fosillas (dairesel düzleştirilmiş).
İzlandalı terim: besbelli
adanın adından türetilmiştir, ancak bunun yaygın bir bitki olması ama sakinleri
tüketmek yerine, çünkü onlar toplanan gıda olarak genellikle geceleri, yağmurlu
mevsimlerde ve marine izin en azından günde acı bir tat kaybetmek.
kaynak
Soğuktan ve rutubetin hakim
olduğu dağlık bölgelerde Avrupa'dan kaynaklanırken, Kuzey Amerika ve Asya'nın
soğuk bölgelerine de uyum sağlamayı başarmasına rağmen, İzlanda'dan İspanya'ya
kadar yetişiyor.
özellikleri
10 cm yüksekliğinde ve
düzensiz dallarda çok yıllık ve yapraklı bir bitkidir. Gövde, oluklu ve dentat
- kopuk segmentlerde derinlikle ayrılır.
Tabanda kırmızımsı tonları
olan bir zeytin yeşili veya kahverengimsi bir renge sahiptir, üst kısımda
beyazımsı veya gümüş rengi bir ton elde ettiği alt alandan daha fazladır.
Meyveler, terminal loblarının
sonunda diskler (apothecia) kırmızımsı kahverengi formunda görünür.
Tat: alglerin zayıf kokusu
ile acı.
İzlanda liken parçaları
kullanılır: tüm bitki.
Mucilagos ve glukanlar:
likenina, isolequenina aktif prensipleri ve İzlanda likenlerinin ana besinleri
kuru ağırlığın% 70'ine uymaktadır. Bunlar selülozunkine benzer bir yapıya sahip
polisakkaritlerdir.
Doğal antibiyotikler: úsnico
ve protoliquéstrico asitleri.
Lümenik asitler:
sıvılaştırılmış asit. Protokol ve alo-protoliquestérico.
Aromatik asitler (acı):
fumarotropocetrárico acid, protocetrárico acid, fumaric acid ve cetrárico acid.
Uçucu yağ (% 0,05).
Triterpenes: Friedelina.
Diğer asitler:
likenoestearik, oksalik, fumarik ve tartarik.
Hemiselüloz, lignin, diş
etleri ve talk (bir tür klorofil).
Potasyum tuzları, sodyum ve
magnezyum demir.
İzlanda lichen ve tıbbi
kullanımları
Acı ilkelerinden yoksun
kaldıktan sonra (çift kaynatma ile) bu bitki demulent ve besleyicidir, ancak bu
adım bakteriyostatik etkinin ortadan kalkmasına neden olur.
Sindirim sistemi ile ilgili
İzlanda liken özellikleri
Inapetencia, iştah kaybı ve
dispepsi.
Alkolik tentürde özellikle
İzlanda'dan liken kullanıldığında antivomitif etki. (Gezgin ve migrenlerde
kusma).
Yüksek dozlarda müshil olarak
davranabilir.
Solunum sistemine bağlı
İzlanda likenlerinin özellikleri
Öldürücü özellikleri
(anti-inflamatuar, mukoza koruyucu), antitussif, mukolitik ve bakteriyostatik
sayesinde İzlanda'dan gelen liken öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı
vakalarında etkilidir.
Daha önce, Gram + cocci ve
Koch's bacillus'a karşı antibiyotikler olarak, usnik ve protoliquestrik
asitlerin aktif maddeleri için tüberküloz vakalarında kullanılmıştır.
Aynı zamanda larenjit,
farenjit ve ağız iltihaplarında gargara ve ağız çalkalamalarında da
kullanılabilir.
Dış kullanım
Cildin seviyesinde yaralar,
akne, sedef ve yanıklar ciddi değildir.
Cetraria islandica'nın
homeopatik kullanımı: bronşit - tüberküloz.
İzlanda'dan liken
kullanımıyla ilgili önlemler.
Her ne kadar çeşitli
bibliyografiler hamilelik sırasında kusmayı tavsiye etseler de, doktorunuza
danışmadan önce bu aşamada olduğu gibi çok dikkatli olunmalıdır.
Sıvı ekstraktında
kullanılıyorsa, alkol içerdiğini aklınızda bulundurun.
Kontrendikasyonlar
Gastroduodenal ülserden
muzdarip insanlar.
Apandisit, safra tıkanıklığı.
Emzirme döneminde anneler,
acı prensiplerinden bazılarının sütle yok edilmesidir.
Yorumlar
Yorum Gönder