Çimlenmede kullanılan tohumlar
Eğer soya ve yoncaya ek
olarak, bu makalede çimlenmek için diğer tohumları bilmek istiyorsanız, sizi
şaşırtacak bazı diğerlerini sunuyoruz.
Çimlenmede kullanılan
tohumlar
Çimlenmede kullanılan 1 Tohum
2 Yonca
3 Yeşil soya fasulyesi
4 Buğday
5 Çemen
6 Ayçiçeği
7 Azuki
8 Mercimek
9 Nohut
10 Soğan
11 Pirinç
12 Rezene
13 hardal
14 Quinoa
15 Yonca
16 turp
17 Escarole
18 Gelincik
Çimlenmede kullanılan
tohumlar
Onları filizlendirmek ve Seo hizmeti faydalarından yararlanmak için
kullanabileceğimiz çok çeşitli tohumlar var. Kalitenin çimlenmesi için en
önemli şey, tohumların zehirli kimyasal maddelerle işlenmemiş bir üründen
gelmesidir.
Çimlendirilmiş tohumlar kurutulmuş
olanlara göre üstün besin özelliklerine sahiptir: vitamin, mineral, eser
element ve enzim Kurumsal Seo
çimlenme sırasında yüzlerce kat artabilir. Buğday durumunda,
ungerminli tohumlarda bulunmayan C vitamini gibi bazı elementler de vardır.
Çoğu tohum, tam olgunlaşmasından sonra bir gecikme süresi (veya metabolik
inaktivite) girer. Bu dönemde tohum, sahip olduğu nemin çoğunu kaybeder.
luzern
Yonca gevrek ve çok hoş bir
tada sahiptir, bol miktarda mineral ve vitamin içerdiğinden en zengin ve en
besleyici filizlerden biridir. Fosfor / kalsiyum oranı mükemmeldir ve en önemli
amino asitleri içerir.
Soya yeşil
Yeşil fasulye filizleri
protein ve vitamin bakımından zengindir ve karpuz gibi aynı karbonhidratları
içerir. A vitamini miktarı da, kavun miktarına eşittir, tiamin miktarı
avokadoya eşittir, ananas kadar C vitamini kadar ve papaya göre daha az
kaloridir.
buğday
Çok sağlıklı ve lezzeti hoş
ve tatlı. yeşeren buğday için biz böyle kamut veya yazıldığından olarak bu
bitkinin antik çeşitleri kullanmanızı tavsiye, modern çeşitleri onların
potansiyelinin çok kaybetmek yaptık melezleştirmelerden çok çaba sarf gibi.
boyotu
Çemen otları, karaciğer için
çok faydalıdır ve sindirim sisteminin işlevlerini uyarır. Ayrıca bir afrodizyak
olarak bilinir.
Çemenlerin meraklarından
biri, özellikle hoş bir kokusu olan tüketen insanların teri yapmasıdır.
Geçmişte, parfüm kullanmak yerine, oryantal kadınlar hoş bir vücut kokusu
salmak için çemen otları yediler.
ayçiçeği
Ayçiçeği lahanası proteinler
ve doymamış yağlar bakımından zengindir. İnsan tarafından tüketilmek için
mükemmeldirler; Ayçiçeği filizlerine neredeyse haftalarca dayanan bir diyetin,
herhangi bir eksiklik olmaksızın olağanüstü fiziksel ve zihinsel seviyelere
ulaşmasına izin verdiğini gösteren çalışmalar vardır.
azuki
Bu fasulyenin çok
karakteristik bir tadı vardır. Dikkat, çok sert olduklarından çimlenmemiş
tahıllar ile kullanılmalı ve bize zarar verebilir.
mercimek
Mercimek filizi güzel bir
tada sahiptir ve protein ve demir açısından zengindir. Çok enerjiktirler ve
besin özellikleri mükemmeldir.
nohut
Kuru nohut tanelerinin
piştiği zamanın Seo uzmanı , nohut filizleri sindirim
sırasında gaz çıkarmaz. Onlarla birlikte sebze patileri yapabiliriz.
soğan
Soğan filizlerinin tadı,
ihale soğanlarıyla neredeyse aynıdır. Uzun ve yeşil saplarıyla, salataya
eklenmek veya her türlü yemeği tatlandırmak için idealdir.
pirinç
Pirinç filizlerinin sorunu,
pirincin çimlenmesi için oda sıcaklığında kurutulması gerektiğidir. Bize
satanların çoğunluğu ısı ile kurutuldu ve çimlenme yeteneklerini kaybetti.
rezene
Rezene filizi rezene tüketmek
için çok özgün bir yoldur. Sadece ampullerini tüketmezler, filizlerinin de hoş
bir anason tadı vardır.
hardal
Baharatlı ve baharatlılar
için ideal olan çimlenme, sos şeklinde satılan hardaldan çok daha doğal ve
otantik olduğu için baharatlama için mükemmeldir.
quinoa
Quinoa, Güney Amerika'dan bir
tahıldır, yüzyıllar önce İnkalar her gün tüketmişti. Onun lahanası enerji ve
canlılık ile doldurur ve tek başına tüketilebilir ya da diğer yemekleri
tadabilir.
yonca
Bu bitki, aroması daha
tutarlı olmasına rağmen, kefalfala çok benzer, ince ve uzun filizler üretir ve
klorofilleri kolayca elde eder.
turp
Turp filizlerinin tadı, daha
yoğun olmasına rağmen, yetişkin turpların tadıyla çok benzer. Bu filizler
diğerleriyle daha hafif bir lezzet katmak için mükemmeldir.
hindiba
Salatalara bağımlı olanlar
için, eskarol filizlerinin bir tabakasından daha iyi bir şey yoktur. Yeşil
yaprakların "hassasiyeti" nükse kadar yükseldi.
haşhaş
Haşhaş tohumlarından çıkan
lahananın kendine özgü ve çok hoş bir tadı vardır.
Yorumlar
Yorum Gönder