Çileklerin tüm özelliklerini bilir
Çileklerin özellikleri
kırılgan görünümlerine rağmen, özellikle de antioksidanlardaki zenginliği ve
besin maddelerine katkısı şaşırtıcıdır.
Çileklerin tüm özelliklerini
bilir
1 Çilek nasıl seçilir
2 Çileklerin özellikleri
3 Seo hizmeti beslenme bilgisi (100 g başına)
4 Biliyor muydunuz?
Böğürtlen veya böğürtlen,
Rosaceae familyasının bir çalı üzerinde yetişen meyvelerdir.
Asya ve Avrupa'ya özgüdürler
ve ıslak topraklarda kolaylıkla büyürler.
Bazı çeşitler 1.500 metre
rakımda bile büyüyebilirler.
Ağustos ve Eylül ayları
arasında olgunluk noktalarına ulaşırlar (yarıküre göre).
Şu anda, bazı türler
ticarileştirilmek için yetiştirilmektedir, bu yüzden piyasada kolayca
bulunabilmektedirler.
Ayrıca, kolesterol
seviyelerini düşürmeyle ilgili bir madde olan pektin olarak bilinen yüksek
çözünür lifler de içerirler.
Ohio Eyalet
Üniversitesi'ndeki böğürtlenlerin özellikleri üzerine yapılan laboratuvar
çalışmaları, ağız boşluğunda tümörlerin oluşumunu durdurmanın yanı sıra kolon
kanseri hücrelerinin çoğalmasını da göstermiştir.
Meyveleri nasıl seçilir
Çilek aldığımızda renklere
dikkat etmeliyiz (parlak olmalı) ve aroma (yoğun olmalı). Sert ve kuru olmayanları
atmak zorundayız çünkü yumuşak ve nemliyse daha çabuk bozulurlar.
Meyve olgun değilse, onu
almamalıyız çünkü bu meyve olgunlaşmayacaktır.
Çilekler taze veya reçel veya
reçel şeklinde yenebilir, ama aynı zamanda salata, salata ve hatta garnitür
veya diğer yemeklerin bir parçası olabilirler.
Böğürtlenler yenilebilir ya
da mutfakta kullanılabilirler ve en iyi hangisi olduğuna dair özel bir
araştırma olmamasına rağmen, pişirme antioksidan etkisini azaltmaktadır.
Dondurulmuş böğürtlenleri mevsim dışındayken de satın alabilirsiniz.
Çileklerin özellikleri
Çileklerin özellikleri çok
geniş olduğu için Kurumsal Seo
diyetimize dahil etmek iyi bir fikirdir:
Böğürtlenlerin C vitamini
açısından çok zengin olduğunu bilmeliyiz.
Lif alımları nedeniyle
bağırsak geçişini iyileştirirler.
Kalorileri düşüktür.
Antioksidan özelliklere
sahiptirler, serbest radikallerin etkisini nötralize ederler.
Çilek ishali ile mücadele
için endikedir.
Kandaki kolesterol seviyesini
azaltırlar.
Arteriosklerozun önlenmesine
yardımcı olurlar.
Görmeyi iyileştirmeye ve
görme bozukluğunu önlemeye yardımcı olurlar.
Diüretik özellikleri var.
İyi sindirimleri
destekliyorlar.
Sinirlerin iyi durumda
kalmasına yardımcı olurlar.
Meyveler kanı güçlendirir.
Enfeksiyonlarla savaşmak için
iyidirler.
Dejeneratif hastalıkların
ortaya çıkma riskini azaltırlar.
Soğuğa karşı savunmayı
artırın.
Cildi yeniden canlandırın
Böğürtlenlerin beslenme
bilgisi (100 g başına)
Su: 88.1 g
Kalori: 52 kcal
Yağ: 0.39 g
Proteinler: 0.32 g
Karbonhidratlar: 12.7 g
Fiber: 5.6 g
Potasyum. 196 mg
Fosfor: 40 mg
Demir. 0.57 mg
Magnezyum: 20 mg
Manganez: 1,29 mg
Selenyum: 0.6 mg
Çinko: 0.27 mg
Bakır: 0.14 mg
Kalsiyum: 32 mg
Ayrıca, böğürtlen aşağıdaki
vitaminleri içerir
C Vitamini: 21 mg
E Vitamini: 1.2 mg
A Vitamini: 165 IU
Vitamin B1: 0,030 mg
Vitamin B2: 0.40 mg
Folik asit: 34 mg
Niasin: 0.40 mg
Biliyor muydun?
Çileklerin özellikleri
meyveleriyle sınırlı değildir çünkü yaprakları da tıbbidir. Bir litre suya 30
gram böğürtlen yaprağı kaynatılırsa ve sıvı içilirse, bağırsak yolunun
sorunlarıyla Seo uzmanı yardımcı olur.
Böğürtlenlerin özellikleri,
alnına sıcak dut yaprakları uygularsak baş ağrısıyla savaşmamıza da yardımcı
olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder