Çileklerin tüm özelliklerini bilir



Çileklerin özellikleri kırılgan görünümlerine rağmen, özellikle de antioksidanlardaki zenginliği ve besin maddelerine katkısı şaşırtıcıdır.

Çileklerin tüm özelliklerini bilir
1 Çilek nasıl seçilir
2 Çileklerin özellikleri
3 Seo hizmeti  beslenme bilgisi (100 g başına)
4 Biliyor muydunuz?
Böğürtlen veya böğürtlen, Rosaceae familyasının bir çalı üzerinde yetişen meyvelerdir.
Asya ve Avrupa'ya özgüdürler ve ıslak topraklarda kolaylıkla büyürler.
Bazı çeşitler 1.500 metre rakımda bile büyüyebilirler.

Ağustos ve Eylül ayları arasında olgunluk noktalarına ulaşırlar (yarıküre göre).
Şu anda, bazı türler ticarileştirilmek için yetiştirilmektedir, bu yüzden piyasada kolayca bulunabilmektedirler.



Ayrıca, kolesterol seviyelerini düşürmeyle ilgili bir madde olan pektin olarak bilinen yüksek çözünür lifler de içerirler.

Ohio Eyalet Üniversitesi'ndeki böğürtlenlerin özellikleri üzerine yapılan laboratuvar çalışmaları, ağız boşluğunda tümörlerin oluşumunu durdurmanın yanı sıra kolon kanseri hücrelerinin çoğalmasını da göstermiştir.

Meyveleri nasıl seçilir
Çilek aldığımızda renklere dikkat etmeliyiz (parlak olmalı) ve aroma (yoğun olmalı). Sert ve kuru olmayanları atmak zorundayız çünkü yumuşak ve nemliyse daha çabuk bozulurlar.

Meyve olgun değilse, onu almamalıyız çünkü bu meyve olgunlaşmayacaktır.
Çilekler taze veya reçel veya reçel şeklinde yenebilir, ama aynı zamanda salata, salata ve hatta garnitür veya diğer yemeklerin bir parçası olabilirler.

Böğürtlenler yenilebilir ya da mutfakta kullanılabilirler ve en iyi hangisi olduğuna dair özel bir araştırma olmamasına rağmen, pişirme antioksidan etkisini azaltmaktadır. Dondurulmuş böğürtlenleri mevsim dışındayken de satın alabilirsiniz.

Çileklerin özellikleri
Çileklerin özellikleri çok geniş olduğu için Kurumsal Seo   diyetimize dahil etmek iyi bir fikirdir:

Böğürtlenlerin C vitamini açısından çok zengin olduğunu bilmeliyiz.
Lif alımları nedeniyle bağırsak geçişini iyileştirirler.
Kalorileri düşüktür.
Antioksidan özelliklere sahiptirler, serbest radikallerin etkisini nötralize ederler.
Çilek ishali ile mücadele için endikedir.
Kandaki kolesterol seviyesini azaltırlar.
Arteriosklerozun önlenmesine yardımcı olurlar.
Görmeyi iyileştirmeye ve görme bozukluğunu önlemeye yardımcı olurlar.
Diüretik özellikleri var.
İyi sindirimleri destekliyorlar.
Sinirlerin iyi durumda kalmasına yardımcı olurlar.
Meyveler kanı güçlendirir.
Enfeksiyonlarla savaşmak için iyidirler.
Dejeneratif hastalıkların ortaya çıkma riskini azaltırlar.
Soğuğa karşı savunmayı artırın.
Cildi yeniden canlandırın
Böğürtlenlerin beslenme bilgisi (100 g başına)


Su: 88.1 g
Kalori: 52 kcal
Yağ: 0.39 g
Proteinler: 0.32 g
Karbonhidratlar: 12.7 g
Fiber: 5.6 g
Potasyum. 196 mg
Fosfor: 40 mg
Demir. 0.57 mg
Magnezyum: 20 mg
Manganez: 1,29 mg
Selenyum: 0.6 mg
Çinko: 0.27 mg
Bakır: 0.14 mg
Kalsiyum: 32 mg
Ayrıca, böğürtlen aşağıdaki vitaminleri içerir

C Vitamini: 21 mg
E Vitamini: 1.2 mg
A Vitamini: 165 IU
Vitamin B1: 0,030 mg
Vitamin B2: 0.40 mg
Folik asit: 34 mg
Niasin: 0.40 mg
Biliyor muydun?
Çileklerin özellikleri meyveleriyle sınırlı değildir çünkü yaprakları da tıbbidir. Bir litre suya 30 gram böğürtlen yaprağı kaynatılırsa ve sıvı içilirse, bağırsak yolunun sorunlarıyla Seo uzmanı  yardımcı olur.

Böğürtlenlerin özellikleri, alnına sıcak dut yaprakları uygularsak baş ağrısıyla savaşmamıza da yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bazal Sarnıcı nedir?

İnsan Vücudu Boşluklarının Farklı Türleri Nelerdir?

İnsan Vücudu Diyagramı Nedir?